fbpx

Објектив

Погледни подобро

(Фото) Ce oглacи нayчник oд Вухан пo пoвoд твpдeњeтo дeкa кopoнaвиpycoт пoтeкнyвa oд нивнaтa лaбopaтopиja

Научник од Институтот за вирусологија во Вухан, д-р Ши Зенгли, познат како „Жена лилјак“, ги отфрли новите тврдења дека Кoвид-19 можеби избегал од нивната лабораторија и ги нарече „тажни и неприфатливи“.

Група од 18 научници, вклучително и еден од најистакнатите светски истражувачи на коронавируси, ја започнаа дебатата за тоа дали Ковид-19 избегал од лабораторијата во Вухан преку ноќ.

Предупредувајќи дека нема доволно докази за да се исклучи таа можност, групата му напишала на престижното списание „Сајанс“, повикувајќи на понатамошно истражување за потеклото на видот Ковид-19, одговорен за глобалната пандемија.

– Мораме сериозно да ги сфатиме хипотезите за природна и лабораториска трансфузија додека не добиеме доволно податоци – се наведува во писмото.

This image has an empty alt attribute; its file name is korona-vuhan-laboratorija-2.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is korona-vuhan-laboratorija-3.jpg

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: