fbpx

Објектив

Погледни подобро

Апасиев: Во Србија судовите веќе почнаа да судат во полза на граѓаните

Професорот и член на президиумот на Левица, Димитар Апасиев посочи пример за односот на банките и доверителите и потенцираше дека судовите се на страната на граѓаните

Во соседна Србија, судовите веќе почнаа да носат пресуди во полза на граѓаните/фирмите, а против банките – затоа што наплаќањето на разноразните измислени провизии, членарини и трошоци добија третман на СТЕКНУВАЊЕ БЕЗ ОСНОВ („правно неосновано збогатување“).

Ова, со ваша помош, ќе го направиме реалност и во Македонија!, напиша Апасиев.

Во соседна Србија, судовите веќе почнаа да носат пресуди во полза на граѓаните/фирмите, а против банките – затоа што…

Posted by Димитар Апасиев on Saturday, August 15, 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: