fbpx

Објектив

Погледни подобро

НА ФИЛМСКИОТ ФЕСТИВАЛ ВО ВЕНЕЦИЈА САМО СО МАСКИ

Филмскиот фестивал во Венеција ќе биде првото филмско случување откако започна пандемијата COVID-19.

Посетителите на Венецијанскиот филмски фестивал кој ќе биде одржан во живо, ќе мораат да носат маски за лице во текот на проекциите и да имаат негативен тест на корона доколку доаѓаат надвор од Европа.

Според протоколите, на фановите и јавноста нема да им биде дозволен пристап на црвениот тепих во текот на фестивалот што ќе се одржи од 2 до 12 септември, а посетителите ќе мора да купат влезници и да резервираат место onlinе. На сите влезови ќе се мери телесната температура, додека сите глумци и ѕвезди ќе имаат организиран превоз за доаѓањето на црвениот тепих со цел да се спречат гужви.

Филмскиот фестивал ќе биде првото филмско случување во живо откако започната пандемијата, како и прво значајно меѓународно случување што Италија го организира откако беше епицентар на COVID-19 во Европа.н

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: