fbpx

Објектив

Погледни подобро

Коста Петров ќе биде нов директор на Фондот за иновации?

Откако се формираше новата Влада, следува распределбата на директорските места по институциите.

Според информации на ТВ21, најверојатно Јован Деспотовски ќе биде на чело на Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони, додека пак Коста Петров ќе застане на местото директор во Фондот за иновации и технолошки развој.

Претходно, Деспотовски ја извршуваше функцијата директор на ФИТР, а Петров беше потпретседател во СДСМ.

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: