fbpx

Објектив

Погледни подобро

Пак ни го сменија името: Сега сме Горна Македонија

Врв на циркусијадата со преименувањето на македонската држава е лименка сок „Лемон сода“ од Италија.

На етикетата го нема ниту претходното име „Република Македонија“, уште помалку сегашното „Северна“, туку, ни помалку ни повеќе, ами „Република Горна Македонија“?!

Во изминатиот период во продажба по маркетите се појавуваа производи на чија декларација се избегнуваше меѓународниот код како и името на наша земја, но ваков случај гледаме за прв пат.

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: