fbpx

Објектив

Погледни подобро

Девојче од Битола сопсвеник на милионски бизнис меѓу првите на листата на млади милионери во Македонија

Единствената жена на листата на млади милионери е од Битола. Таа од пред неколку недели станува сопственик на компанија во која има само двајца вработени.

Станува збор за фирма за трговија на големо, која се занимава со градежништво, а претходно имала само еден вработен. Во оваа компанија лани приходите изнесуваат 4,6 милиони евра, кои во однос на претходната година се зголемени за 105,8 %. Но,освен приходите, минатата година растела и добивката, која во однос на претходната година е зголемена за 57,5 отсто. Односно, лани добивката изнесува 2,1 милиони евра.

„Таргет Груп“ направи листа на најмладите милионери во земјава а на неа се најдоа една жена и седум мажи.

Извор: Пари.мк

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: