fbpx

Објектив

Погледни подобро

Карпошани повторно ги разбуди чад, гори депонијата позади „Борис Трајковски“

Во близина на салата „Борис Трајковски“, повторно гори депонијата зад кејот на реката Вардар, Скопје. Гори шут и отпад, а зафатено е и зеленилото и дрвјата наоколу.

Пожарникарите од Скопската бригада ни рекоа дека пожарот не може да се изгаси лесно оти има голема количина шут и отпад и потребна им е и градежна механизација.

Непријатна миризба се чувствува низ цела Општина Карпош.

Депонијата кај салата „Борис Трајковски“ беше запалена во април 2019, а од март годинава почнаа градеЖните работи за изградба на парк на на површина од 60.000 метри квадратни. Покрај зеленило и дрвја, ќе биде изведена и ботаничка градина, како и содржини за спорт и рекреација.

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: