fbpx

Објектив

Погледни подобро

Владата вечерва ќе крои ребаланс на буџетот

Најавениот ребаланс на буџетот е прва точка на дневниот ред на денешната седница на Владата, што ќе почне во 18 часот.

На оваа седница на Владата, како што соопштија оттаму, ќе се разгледа предлогот за изменување и дополнување на буџетотза 2020 година.

На предлог на Министерството за финансии, на седницата ќе се разгледаа и предлог – измени на Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица.

Министерството за образование и наука на дневен ред измените на програмата за остварување и развој на дејноста во студентскиот стандард за 2020 година

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: