fbpx

Објектив

Погледни подобро

(Фото)Интересна одлука, Љубљана на билборд ги објавува имињата на лицата кои несовесно паркираат

Словенската метропола се одлучила на интересен начин да ги „посрамоти“ несовесните возачи кои непрописно ги паркираат своите возила.

Освен казна за паркирање градот Љубљана одлучи имињата на овие „фраери“ да ги обајвува на градските огласни табли за да ги засрамат.

На социјалните мрежи се појавија фотографии од симпатична кампања во Словенија, кои брзо предизвикаа споредби со регионот.

Идејата звучи привлечно, но според коментарите на Твитер, станува збор за кампања во Љубљана против кршењето на прописите, а имињата што се наоѓаат на фотографираните паноа не се имиња на вистински граѓани.

Кај нас најверојатно „скопските фраери“ ќе се гордеат ако го прочитаат своето име на билборд.

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: