fbpx

Објектив

Погледни подобро

ФИЛИПЧЕ: ПРОБЛЕМОТ Е ВО ЛОКАЛНАТА ТРАНСМИСИЈА НА КОРОНАВИРУСОТ

Министерот за здравство Венко Филипче, одговарајќи на новинарско прашање по седницата на Советот за безбедност, истакна дека дека проблемот кај сите земји во регионот не само кај нас и во Европа е во локалната трансмисија на Ковид 19 и затоа сили и мерки се фокусирани таа да се спречи.

– Ги анализиравме епидемиолошките анкети и начинот на трансмисијата на вирусот. Ниту во моментите кога беше мирна епидемиолошката ситуација, ниту пак сега нема голем број случаи кои значат внес на коронавирусот од надвор односно трансмисијата заради тоа што некој престојувал во странство или од страна на странски граѓани, изјави министерот Филипче.

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: