fbpx

Објектив

Погледни подобро

РАМКОВНИТЕ УШТЕ ДОЛГО ЌЕ СЕДАТ ДОМА И ЌЕ ЗЕМААТ ПЛАТА

Рамковните уште долго време ќе седат дома и ќе земаат плата. Вицепремиеот Битиќи ќе им бара работа на овие 1. 300та лица откако ќе заврши пандемијата,  која не се знае уште колку ќе трае. Вели сега не е време да се разговара за тоа кога во прашање е доведено секое работно место.

Поранешниот министер за администрација Манчевски пред неготовото заминување посочи дека интензивно се работи на проблемот и дека целиот процес  на вработување на овие луѓе ќе финишира најдоцна до крајот на годинава.  Посочи и дека секој од нив што ќе одбие работа ќе му биде раскинат договорт.

Од друга страна пак вицепремиерот Артан Груби рече дека  сега за сега нема законски начин како да им се раскине договорот на оние кој нема  да сакаат да одат на работа. Посочи дека дел од нив институциите ги одбиле да ги примат.

Во меѓувреме  на Агенцијата за администрација постојано се обајвуваат оглаис за нови вработувања. Според податоците во змејава има над 130 илјаид административци.

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: