fbpx

Објектив

Погледни подобро

НОВА ОДЛУКА НА ВЛАДАТА: ПОВЕЌЕ ОД ЧЕТИРИ ЛИЦА НЕ СМЕАТ ДА СЕ ГРУПИРААТ ПРЕКУ ДЕН НА ЈАВЕН ПРОСТОР

Владата на денешната 18-та седница донесе одлука за забрана за групирање на повеќе од четири лица на јавен простор.

Ова се однесува за паркови, јавни површини или било каде на отворен простор и наместо по 21 часот забраната ќе трае во текот на целиот ден, цела седмица и со точно дефинирани исклучоци од оваа забрана.

„Беше заклучено поранешни армиски службеници, над 45-годишна возраст, да се вклучат како поддршка на Министерството за здравство во делот на одржувањето на редот на здравствените институции“, информираат од Владата.

Беше одлучено и Министерството за одбрана, за потребите на Министерството за здравство во справување со последиците од заразната болест КОВИД-19 за определен временски период да отстапи одреден број санитетски возила.

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: