fbpx

Објектив

Погледни подобро

По Хари Костов и Главниот оперативен директор, Илија Илоски купил 1000 обични акции од Комерцијална банка

Вчера,  Македонска Берза излезе со соопштие дека Хари Костов, Главен извршен директор и Претседател на Управниот одбор се стекнал со 1.000 обични акции издадени од Комерцијална банка.

Комерцијална банка АД Скопје преку Македонска берза, извести дека и Илија Илоски, Главниот оперативен директор и член на Управниот одбор на Комерцијална банка АД Скопје, купил 1.000 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје.

Илија Илоски важи за втор човек на Комерцијална банка АД Скопје, осцен што ја извршува функцијата Главен извршен директор тој е и претседател на УО на банката. Илија Илоски е повеќе од 11 години член на оваа финансиска институција.

Во моментов, една акција на банката се тргува по 13.700 денари.

error

Ви се допадна објавата? Споделете на: